Simon kunnalla lämminhenkinen juhlatilaisuus Kirin menestyksen kunniaksi – kenttäolosuhteet kohenevat

26.9.2018

Kiri-kakkua, kukituksia ja lämminhenkisiä puheita!
Kiri-kakkua, kukituksia ja lämminhenkisiä puheita!
Janne Anttila ja Mikko Kylmälä puntaroivat Martti Ruotsalaisen kanssa tulevaa pesiskautta.
Janne Anttila ja Mikko Kylmälä puntaroivat Martti Ruotsalaisen kanssa tulevaa pesiskautta.

Simon kunta juhlisti keskiviikkona Toivon tuvalla Simon Kirin menestyksekästä pesiskautta Nousu-kahvituksella. Miesten ja naisten joukkueet kukitettiin hyvin lämminhenkisessä tilaisuudessa ja nautittiin herkulliset Kiri-kakkukahvit. Kunnan edustajat hehkuttivat tunteikkaalla tavalla hienoa kautta.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Martti Ruotsalainen kuvaili, kuinka miesten karsintapeleissä olisi ollut tarvetta jopa nitroille. Hänen mukaansa pienillä kunnilla on urheiluseurojen menestys erinomaisen tärkeää kunnan tunnettavuuden nostamisessa. Kiriläisille oli erityisen mieluisaa kuultavaa Ruotsalaisen korostama kunnan tehtävä luoda edellytyksiä urheilemiselle ja liikunnalle. Hän lupasikin kunnan tulevan kohentamaan ensi kesäksi kenttä- ja harjoitteluolosuhteista Simossa.

Kunnanjohtaja Vivi Marttila oli myös elänyt nousukarsintapelit hyvin vahvalla tunteella ja hän muistelikin kesän pelitapahtumia. Sykähdyttäviä hetkiä oli tarjonnut myös naisten joukkue. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Hamari korosti ilon tunteita, joita katsomossa oli kesällä saanut kokea niin miesten kuin naisten peleissä. Hamari myös toi esille hyvien kenttä- ja katsomo-olosuhteiden tärkeyden tulevalla kaudella.

Simon Kirin seuran ja miesten joukkueen puolesta esittivät joukkueenjohtaja Mikko Kylmälä ja valmentaja Janne Anttila lämpimät kiitokset kunnalle menestyksekkäällä kaudella saadusta tuesta. Kaikkiaan yli 70 ottelutapahtumaa ja keskimäärin viisi ottelua viikossa on ollut kenttäolojen kannalta taitelua. Kylmälän mukaan kausi on ollut kuitenkin onnistunut ja ensi kauteen voidaan lähteä seurassa luottavaisin mielin. Miesten joukkue on Kirin lippulaiva, mutta juniorityöhön tullaan panostamaan myös vahvasti tulevaisuudessa.

Janne Anttila painotti myös, että harjoitteluolot ovat edelleen Simossa kohtuullisen heikot. Esimerkiksi miesten joukkue kykenee harjoittelemaan talvikaudella jopa vain puolet siitä määrästä mitä Ykkössarjan huippujoukkueet tekevät. Joka tapauksessa miehillä harjoituskausi käynnistyy Anttilan mukaan jo ensi viikolla ja harjoituksia tulee olemaan 5–8 kertaa viikossa. Kilpailullinen panostus tulee olemaan kova Simon Kirillä Ykköspesiksessä. Naisten joukkueen puolesta kiitokset esitti joukkueenjohtaja ja runkopelaaja Lotta Nurmela, joka totesi naisilla olleen kokonaisuutena huippukausi maakuntasarjassa. Apuvoimia oli Muhokselta, mutta loppukaudesta saatiin mukaan onnistuneesti yhä useampia tyttöjä oman seuran D-joukkueista.

Simon Kiri kiittää kuntaa muistamisesta ja tunnelmallisesta tilaisuudesta!