Otteluraportit, lehdistötilaisuudet


Antti Väänäsen mietteet kaudelle 2020


Jusa Heikkisen kommentit sopimuksesta SiKiin 2020


Niko Mikkolan tavoitteet kaudelle 2020

Lehdistötilaisuus 2. karsintaottelu SiKi - Ylivieska 18.8.2019


 

Lehdistötilaisuus SiKi - Hamina 11.8.2019


 

Lehdistötilaisuus SiKi - Oulun Lippo Juniorit 7.8.2019

Lehdistötilaisuus SiKi - Laukaa 3.8.2019

Lehdistötilaisuus Simon Kiri vs Sotkamon Jymy 23.7.2019


Lehdistötilaisuus SiKi - Manse PP 20.7.2019


Lehdistötilaisuus SiKi - Ulvilan Pesä-Veikot 13.7.2019


Lehdistötilaisuus Simon Kiri - Puijon Pesis 29.6.2019


Lehdistötilaisuus Simon Kiri - Pöytyän Urheilijat 15.6.2019

Lehdistötilaisuus Simon Kiri - Ylivieskan Kuula 12.6.2019

Lehdistötilaisuus SiKi - Oulun Lippo 5.6.2019


Lehdistötilaisuus SiKi - Kannus 30.5.2019


Lehdistötilaisuus Simon Kiri - Vähänkyrön Viesti 26.5.2019Simon Kiri näytti avauspelissään epäilijöille närhen munat!

 

Simon Kirin historiallinen ottelu Oulun pesäpallostadionilla oli valmis alkamaan. Ajankohdaksi merkataan 12.5.2019 klo 16.00. Vastassa ovat ennakkokaavailuissa selvästi Ykköspesiksen heikoimmaksi arvoitu Kiri ja ehdotonta kärkikaartia ja Superpesisnousua tavoitteleva Oulun Lippo Juniorit. Lipon kotiottelu, järkyttävän surkea arktinen sää ja ennakkoon ylivoimainen joukkue vastassa – ei siis paljon ollut luvassa Simon miehille.

Mutta mitä vielä, pelinjohtaja Janne Anttilan oraakkelimainen toteamus ”vastustajat tulevat vielä hämmästymään” on tietäjämiehen puhetta. Katsomon 650 henkilöstä ainakin kolmasosa oli Kirin kannattajia, hutunkeitto Simolle ja sisävuorolla liikkeelle. Juha Turska lyö historiallisen avauksen ja varmasti kentälle. Toisena vuoroon Aleksi Hautala, kakkospuolelta läpi, Turska kotiin, kunnari ja taululla lukemat Simolle 0–2. Pohjoinen puhuri kylmäsi Lipon: huikea alku ja lopulta koko ensimmäinen jakso. Vaikka Lipon joukkueella oli pelaaminen yllättävänkin epävarmaa, silti kyse oli yksinkertaisesti Simon paremmuudesta. Legenda-Kohonen jäi selvästi Juuso Nousiaisen varjoon lukkaroinnissa. Taistelutahto henki katsomon yläparville saakka. Jos tuommoista peliä on läpi kauden, Kirihän on sarjan kärkikaartia!

Toisella jaksolla meno hyytyi. Lippo sai alkuun neljä juoksua, joista kolme tuli puhtaasti omien räpylävirheiden seurauksena. Samalla kun oma lyöntivoima hiipui, Lippo löi tasaisesti juoksuja. Eino Järvelä ja Tapani Piri olivat etukentällä superpesismiehiä. Kolmen vuoroparin jälkeen oli selvää, että supervuoro oli edessä. Simolaiset aloittivat superin sisävuorolla, joka päättyi onnettomaan ratkaisuun eikä juoksuja. Simo piti puolestaan Lipon sisävuoron yritykset kurissa, mutta yksi kohtalokas häpläys kopinotossa käänsi tilanteen. Jos koppi olisi tullut, kenttä olisi tyhjentynyt etenijöistä ja todennäköisesti edessä olisi ollut kotiutuskisa. Sen sijaan Lippo sai ajolähdön, Touko Loukkola kotiutti Toni Kohosen ja matsi oli siinä. Yksi sarjapiste Simon Kirille. Sekin on selvästi yläkanttiin ajatellen ennakko-odotuksia, mutta silti viihdyttävästä arktisten olosuhteiden ottelusta jäi hieman karvas maku. Kitkerä makustelu on oikeastaan vain hyvä merkki kautta ajatellen.  Joukkueessahan on selvästi potentiaalia Ykköspesikseen. Tiukoissa paikoissa pienet erot ratkaisevat ja tällä kertaa ne kääntyivät superjoukkue Lipolle.