SiKin miehet avasivat välieräpelit selvällä voitolla

15.8.2018

SiKi:n miehet avasivat välierät selvällä voitolla

Suomensarjan pohjoislohkon välierät käynnistyvät keskiviikkona Simon Kirin miehillä selvällä 2-0 voitolla Ylivieskasta 300 katsojan riemuksi. Peliesitys oli vahvaa sekä sisällä että ulkona.

Simon joukkueessa kaikki onnistuivat, eikä voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä missään vaiheessa. Pelinjohtaja Janne Anttilan mukaan esitys oli tänään tasapainoisen vahvaa. No jos jotain hakee, niin välipaloja olisi pitänyt saada kyllä tehokkaammin kuin tehtiin, totesi Anttila.

Kotikatsomon mielenkiinto kohdistui erityisesti tuoreeseen vahvistukseen Antti Vihtkariin, joka teki ensiesiintymisen simolaisyleisölle. Antti totesi pelin jälkeen, että oli mukava päästä pelaamaan vuoden tauon jälkeen. Kuntopohja ei ole Antin omien sanojensa mukaan vielä kovin vahva ja nopeutta ei vielä löydy, mutta ei sitä katsomoon huomannut. Tilannepelaaminen on huippuluokkaa. Hän järjesteli mallikkaasti tilanteita kotijoukkueelle, löi yhden, ja sähäkkyys oli tallella neljällä tuodulla juoksulla. Ulkopelikin oli kakkospolttajana varmaotteista.

Ylivieskalla oli selvästi kesällä nähtyä joukkuetta vahvempi kokoonpano, ja varsinkin lyöntipeli oli mallikasta. Kirillä nyt oli vain yksinkertaisesti niin vahva ulkokenttä, että juoksujen tekeminen oli ylivieskalaisilla vaikeaa. Ensimmäisen jakson lopun kolme juoksua Ylivieskalla olivat lähinnä kosmeettisia, sillä käytännössä jakso oli taputeltu jo kolmen vuoroparin jälkeen kioskiantimien äärelle. Tosin juoksut olivat osoitus, että löysäilyyn ei simolaisilla ole varaa.

Kirin miehistöstä olisi voinut palkita oikeastaan kenet vain. Jarno Pelkonen löi neljä, Juuso Nousiainen ja Joonas Rajala palkittiin. Ylivieskalla oli ykkössarjaa pelannut Vili Pelo varmaotteinen lukkarina, mutta erityisesti nuori Juho Matola oli kentän parhaimmistoa. Matolan lisäksi palkinnon sai Juho-Pekka Kujala.

Pelit jatkuvat lauantaina Ylivieskassa klo 15.00.

-Matti Enbuske