Kauden alkuun 49 vuorokautta – edustusjoukkuessa tiukka kilpa pelipaikoista

24.3.2019

Talvenselkä taittuu, kevät koittaa ja historiallinen avaus lähenee!

Miesten Ykköspesiksen avaukseen on 49 vuorokautta. Sunnuntaina 12.5. simolaiset aloittavat sarjan vieraspelillä sarjan yhtä ennakkosuosikkia Oulun Lippo Junioreita vastaan Oulun pesäpallostadionilla. Kysytäänpä pelinjohtaja Janne Anttilalta, miten miehillä menee.

Janne vaikuttaa olevan oikein luottavaisin mielin joukkueensa tilanteesta. Takana on jälleen yksi tiukka leiriviikonloppu, ja tahti ei kun vain tiivistyy. Meillä on ennen kauden avausta vain yksi vapaa viikonloppu, Janne toteaa. Tekemisen laatu ja miesten asenne on sellaisia kuin valmennusjohto haluaakin olevan. Pienet sairastelut ja nuorten miesten varusmiespalvelus ovat hieman sekoittaneet harjoittelua, mutta mitään suurempaa ongelmaa ei ole ollut valmistautumisessa kauteen.  

Edessä olevat harjoitusviikot ovat todella tärkeitä, Anttila painottaa. Joukkueessa on suorastaan positiivinen ongelma, sillä pelipaikoista on Jannen mukaan todella ankara mutta terve kilpailutilanne. Hallissa pelataan kaikkiaan peräti kuusi harjoituspeliä ykköspesisjoukkueita vastaan. Näin simolaiset saavat tuntumaa sarjan vaatimustasoon, ja valmennusjohto näkee, missä ollaan joukkueena menossa. Viimeiset hallipelit ovat 6. huhtikuuta Kuopiossa, jossa vastaan tulevat Puijon Pesis ja Hamina. Ulkokausi avataan Roosan päivänä 4. toukokuuta harjoituspelillä Kannusta vastaan.

Vaikka Jannella harvemmin näkee hattua päässä, silti hän nostaa hattua: joukkueessa tehdään töitä korkealla motivaatiolla.

Valmennusjohto esiintyy tietysti perin myönteisellä asenteella, joten pitääpä häiritä ja kysellä totuutta myös raskaan harjoitusviikonlopun jälkeen joukkueen yhdeltä avainpelaajalta, lukkari Juuso Nousiaiselta. Olihan nuorukainen jättänyt varjoonsa edellispelissä itsensä maestro-Kohosen. Lentopalloa olen menossa pelaamaan sunnuntai-illan ratoksi, huikkaa Juuso. Paikat on kyllä jumissa, hän lisää. Motivaatio on tosiaan korkealla, vaikka harjoittelukausi on ollut kova: ”mutta niinhän sen pitääkin olla”, Juuso painottaa. Ylioppilaskirjoituksen ovat parhaillaan menossa, mutta eivät ne ole häirinneet Juuson mielestä harjoittelua. No toki kommentin voi kääntää toisinpäinkin: reenit eivät ole häirinneet kirjoituksia.

Juuso toteaa mielenkiintoisesti, että sarjatason nousun myötä peli muuttaa luonnettaan tosi merkittävästi. Sen harjoituspelitkin ovat jo osoittaneet. Oikeastaan kyse on Juuson mielestä kokonaan uudesta pelistä. Tempo on aivan eri luokkaa kuin suomensarjassa. Vastustaja iskee armottomasti heikkoihin kohtiin ja virheet kostautuvat heti.

Lukkari on keskeisessä roolissa ulkopelissä, joten kysytäänpäs vielä lopuksi, miten nuori mies kestää paineet. Juuso kertoo, että harjoituspelitkin osoittavat, että pelissä pitää koko ajan miettiä, mitä tekee ja mitä tekee vielä senkin jälkeen. Harjoituspeli Sotkamossa meni Juuson mukaan vähän heikommin, mikä näkyi heti myös joukkueen ulkopelissä. Toisaalta harjoitteluahan se on sekin, että oppii näkemään ne heikompien hetkienkin vaikutukset ja välttämään niitä tosipeleissä.

Edustusjoukkueen tilanne on muutenkin erinomainen. Talous on kunnossa, kiinnostus joukkuetta kohtaan on laajaa ja uusi areenan katsomokin tulossa.

Sunnuntaina 24.3.2019 Matti Enbuske