Simon Kirin miehet etenivät lohkofinaaliin

18.8.2018

SIMON KIRIN MIEHET ETENIVÄT LOHKOFINAALIIN

Lauantaina 18.8. koettiin yksi Simon Kirin seurahistorian merkittävistä hetkistä pesäpallossa, kun miehet etenivät suomensarjan pohjoislohkon finaalipeleihin toisen osaottelun 1–0 voitolla Ylivieskan Kuulasta. Sunnuntaina ratkeaa, onko vastustaja Sotkamo vai Oulu. Viimeksi Kiri on kamppailut suomensarjan välierävaiheessa vuosina 2002 ja 2004. Vuonna 2002 simolaiset hävisivät niukasti välierän Sotkamolle kolmannen pelin supervuorossa. Tuolloin Kirin ykköspalkittu oli lukkarina pelannut Janne Anttila.

Lauantaina Janne Anttila johdatti pelinjohtajana miehistönsä toiseen välieräpeliin Ylivieskassa. Ensimmäinen ottelu oli päättynyt Simossa Kirin ylivoimaiseen esitykseen, mutta paineet toisesta voitosta tuntuivat varmasti pelaajissa. Simossa erinomaisen pelin pelannut Antti Vihtkari jätti toisen pelin väliin.

Ottelu alkoi SiKi:lle lupaavasti. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla ykköslyöjä Jarno Pelkonen siivitti läpilyönnillä simolaiset 4–0 johtoon. Toisessa vuoroparissa Ylivieska sai yhden juoksun, mutta tilanne vaikutti Kirin kannalta vakaalta. Tilanne keikahti kuitenkin nopeasti kolmannen vuoroparin alussa, kun ylivieskalaiset käänsivät kahdella kakkospuolen läpilyönnillä ja yhdellä lisäjuoksulla tilanteeksi 9–4. Innokas simolaisten kannustusjoukko hiljeni katsomossa ja mielissä häivähti jopa kolmas peli Simossa.

Ensimmäisen jakson neljännen tasoittava osoitti kuitenkin Simon Kirin miesten tason. Jani Korhosen komea läpilyönti takaa keskeltä nosti simolaiset juoksun päähän ja Jarno Pelkonen löi Juha Turskan kotiin. Numerot ensimmäisen jakson jälkeen olivat tasan 9–9. Vuoropari näytti toisen jakson suunnan.

Simolaiset hallitsivat toista jaksoa miten halusivat. Lukkari Juuso Nousiainen hassutti ylivieskalaisia usean kerran, ulkokenttä oli vedenpitävä ja lyöntipeli rullasi. Jarno Pelkonen ja Jani Korhonen onnistuivat kerta toisensa jälkeen, mutta katsomoa sykähdyttivät erityisesti Simon Kirin pitkän linjan pelaajamiesten Eino ”Eikka” Martimon ja Jukka Vilmin kunnarit. Mikäpä olikaan sopivampaa kuin Eikan ja Jukan onnistumiset joukkueen tehdessä seurahistoriaa. Toinen jakso meni puhtaasti 10–0 Kirille. Juhlat kentällä olivat valmiit alkamaan ja fanit pääsivät onnittelemaan pelaajia. Keskittyminen finaalipeleihin käynnistyi myös saman tien: keskiviikkona 23.8. SiKi tekee jälleen historiaa ensimmäisessä loppuottelussa Simon pesäpalloareenalla.