Simon Kiri julkaisi sopimusuutisia kaudelle 2020 – Miesten kakkosjoukkue lähtee suomisarjaan

6.9.2019

Eino Martimo, Jusa Heikkinen, Antti Väänänen, Niko Mikkola ja Janne Anttila
Eino Martimo, Jusa Heikkinen, Antti Väänänen, Niko Mikkola ja Janne Anttila

Simon Kiri julkaisi perjantaina nipun miesten joukkueen sopimuksia kaudelle 2020. GM Mikko Kylmälän mukaan uuteen kauteen lähdetään maltilla. Tavoitteena on vakiinnuttaa nuorella ja eteenpäin pyrkivällä joukkueella paikka Ykköspesiksen keskikastissa.

Uutena sopimuspelaajana joukkuetta vahvistaa Kempeleen nuorten superpesisjoukkueessa kauden 2019 pelannut Jusa Heikkinen. Lupaava nuori pelaaja tuo täsmähankintana miesten joukkueeseen erityisesti lisää nopeutta. Jusa kertoo tulevansa Simoon hyvin luottavaisin mielin ja motivoituneena.

Toinen uusi sopimuspelaaja on Antti Väänänen, joka jo valloitti esityksillään kuluneella kaudella simolaisten sydämet. Antti pelasi kauden kaksoisedustuksella Kempeleen Kiristä mutta on nyt niin sanotusti Simon oma poika. Viime kausi Simon Kirissä oli Antille mieliinpainuva. Joukkueen yhteishenki on ollut korkealla ja erityisesti Kirin kannattajat säväyttivät Anttia. Jos nuoren miehen puheisiin on uskomista, odotettavissa on ensi kaudella myös uusia kikkoja kentällä ja kentän reunalla. Miesten joukkueessa jatkaa myös Simon Kirin oma kasvatti Niko Mikkola, joka myös lähtee ensi kauteen korkein tavoittein.

Miesten joukkueella on syyskuun alussa tehtynä 10 sopimusta, joista kuusi Kirin omien kasvattien kanssa: Juuso Nousiainen, Juha Turska, Joona Nousiainen, Niko Mikkola, Jussi Kekonen ja Joonas Kekäläinen. Lisäksi Kirissä jatkaa viime kauden kapteeni Joonas Rajala. Tryoutille joukkueeseen tulee myös Napa Pesiksessä kauden 2019 pelannut ja simolaisille kaudelta 2017 tuttu Aapo Ahonen. Muutamien pelaajien kanssa käydään parhaillaan sopimusneuvotteluja. Myös yhteistyö Kempeleen Kirin kanssa jatkuu farmisopimuksella ensi kaudella.

Valmentajina jatkavat Janne Anttila ja Eino Martimo. Jannen mukaan joukkueen muotoutumisen suhteen on erinomainen tilanne. Harjoituskausi käynnistyy lokakuun alkupuolella. Simoon on ollut pelaajilla halukkuutta tulla, ja valmennusjohto haluaa antaa erityisesti nuorille mahdollisuuden kehittyä huippupelaajina. Erityisen tärkeänä Janne Anttila näkee Simon omille nuorille pelaajille, että Simon Kiri lähtee ensi kaudella miesten suomensarjaan kakkosjoukkueella.

Simossa nähdäänkin ensi kaudella miesten puolella sekä Ykköspesistä että suomisarjaa.