Simon Kirin ykköspesisottelut kiinnostivat niin kentällä kuin verkossa

20.9.2019

Simon Kirin miesten ykköspesiksen ottelut saavuttivat hienoja katsojalukuja. Varsinkin Lapin Kansan nettiin striimatut ottelulähetykset olivat menestys. Mutta myös kotipeleihin Tuulivoima-areenalle kiirehtineitä katsojia oli runsaasti.

Katsojia oli runkosarjan 12 kotipelissä yhteensä 4908 eli ottelukeskiarvo oli 409. Määrä oli sarjan neljänneksi suurin kaupunkiseurojen Hamina, Oulu ja Tampere jälkeen.

Eniten katsojia oli Hamina-pelissä 702 henkeä.

Kun mukaan lasketaan 634 katsojaa karsintapelissä Ylivieskaa vastaan, kotiotteluiden kokonaismäärä nousee 5542 katsojaan ja katsojakeskiarvo 426 henkeen.

Eivätkä vieraspelitkään yleisöttä jääneet. Keskiarvo Simon vieraspeleissä oli 398 katsojaa. Parhaiten vieraspelien kiinnostavuutta mittaa kaikkien joukkueiden minimikatsojien määrä. Siis kuinka paljon vierasjoukkue jaksoi kiinnostaa kullakin pelipaikkakunnalla. Silloin Simon Kiri oli sarjan kolmanneksi kiinnostavin joukkue Mansen ja Lipon jälkeen.

Simon Kirin koti- ja vieraspelit kuvattiin ilmaislähetyksinä myös nettiin Lapin Kansan sivuille kahta vieraspeliä lukuun ottamatta (Hamina ja Ulvila).

Eniten näyttöjä eli katsojamäärä runkosarjassa oli 1085 näyttöä 3. heinäkuuta Lippo–Simo -pelissä.

Pienimmilläänkin nettikatsojien määrä nousi 269 näyttöön Simo–Pöytyä -pelissä 15. kesäkuuta. Suorastaan huikeaksi luku nousi viimeisessä karsintapelissä 24. elokuuta Ylivieskassa: 2153. Siihen kun lasketaan Suvannon kentällä ollut yleisömäärä 582, seurasi karsintapeliä ainakin 2735 katsojaa!

Muutama luku verkkolähetysten kiinnostavuudesta (näyttöä):

                             -keskiarvo runkosarja: 477

                             -keskiarvo karsintapelit: 1175

                             -keskiarvo koko kausi: 564

                             -maksimi näyttöjä runkosarja: 1085 (Lippo–Simo)

                             -maksimi näyttöjä karsintapelit: 2153 (Ylivieska–Simo).

Kiteytettynä voidaan todeta, että kaudella 2019 Simon Kirin ykköspesispelejä katsoi keskimäärin noin 1000 henkeä kentällä ja netissä. Enimmillään katsojaluku nousi lähes 3000:een ja pienimmilläänkin noin 600:een. Mahtava saavutus – Simon Kiri kiinnosti yleisöä!