Simon Kirin miehillä takana raskas mutta kehittävä syyskausi

9.1.2020

Simon Kirin miehillä on talviharjoittelussa takanaan varsin raskas mutta kehittävä syysjakso. Pelinjohtaja ja valmentaja Janne Anttila luonnehtii joukkueen tunnelmia erinomaiseksi ja odottavaiseksi. Harjoituspelejä pitäisi jo päästä pelaamaan. Hallipelejä onkin sovittu ainakin kuusi, joista ensimmäinen jo tammikuun lopulla 25.1. Ouluhallissa Lippoa vastaan.

Miehet aloittivat peruskuntokauden syyskuussa, jolloin tehtiin myös lähtötestit. Niissä mitattiin jokaisen pelaajan voimatasot, joista nähtiin, mistä lähdettiin kohti talven harjoituksia. Miehet ovat harjoitelleet 5–8 kertaa viikossa lähinnä fysiikkapuolta. Pääpaino on ollut liikkuvuudessa ja juoksunopeuden kehittämisessä. Valmentaja onkin saanut miettiä, miten kauan pojat jaksavat painaa rautojen kanssa. Mielen virkistämiseksi on otettu mailat ja räpylät esiin ja tehty hieman myös lajitreenejä. Harjoittelu on myös tuottanut tulosta. Ennen joulua tehdyt välitestit kertoivat, että kehitys on ollut edistystä joka pelaajalla.

Yhteisiä leiriviikonloppuja on pidetty syyskaudella kaikkiaan neljä, ja ne ovat olleet Anttilan mukaan tosi onnistuneita. Leiritysten määrää tullaan kevätjaksolla kasvattamaan ja pääpaino siirtyy lajiharjoittelun puolelle. Tulevissa harjoituspeleissä vastuuta tulevat saamaan kaikki pelaajat, jotka saavat samalla näyttömahdollisuuden tulevan kauden pelipaikkaa kaavailtaessa.

Janne Anttila toteaa, että SiKin miesten pelaajaryhmä on iso, mikä on valmentajan mukaan pelkästään erinomainen asia: on kilpailua peliajasta ykkösjoukkueessa. Onneksi laitettiin myös suomensarjaan joukkue, Janne iloitsee, sillä näin saadaan kaikille peliaikaa. Se mahdollistaa myös pelaajien kierrättämisen ainakin joltain osin.

Hallipelit:

25.1. Lippo – SiKi Ouluhallissa klo 18

22.2. Kuortane-turnaus, vastassa Alajärvi ja Alavus

7.3. Kuopio-turnaus, vastassa Puijo ja Sotkamo

28.3. Kajaanissa Sotkamo - SiKi