Simon Kirin C-nuoret matkalla SM-jatkopeleihin

23.7.2020


Simon Kirin C-tytöt ja pojat ovat pelanneet kiivastahtisella kaudella SM-sarjan alkusarjaa erinomaisin esityksin. Molemmat joukkueet taistelevat pääsystä jatkopeleihin. Alkusarjat on jaettu sekä tytöillä että pojilla valtakunnallisesti kuuteen alkulohkoon. Niistä jokaisen lohkon voittaja menee suoraan Seinäjoella (tytöt) ja Jyväskylässä (pojat) 22.–23.8. pelattaviin 12 joukkueen lopputurnauksiin. Lohkojen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat yhden ottelun pudotuspelin naapurilohkojen joukkueita vastaan ja voittajat niistä täydentävät lopputurnauksia. Simolaiset ovat molemmissa sarjoissa pohjoisimmassa eli F-lohkossa.

C-tyttöjen lohkossa on viisi joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen alkusarjan. SiKin tytöillä on pelattuna neljä ottelua, joista kaksi 2–0 voittoa, yksi supervuorotappio ja yksi 0–2 tappio. SiKin tasaisen vahvassa joukkueessa kaikki tytöt pystyvät lyöntipelissä ratkaisuihin ja ulkopeliä pyörittää lukkarina vahvalla otteella Pinja Haapaniemi.

Torstain iltapelissä vastaan tulee ennakolta lohkon kevyin joukkue Pattijoki. Voitto kotiin, niin tie 15.8. pelattavaan jatkokarsintaan on sinettiä vaille valmis. Tappiollakaan eivät jatkotoiveet olisi kadonneet, mutta tie muuttuu vain ohdakkeisemmaksi. Kempeleen Kirin ykkösjoukkue on odotetun kova ja käytännössä jo lohkovoittaja, mutta sen takana on tasaista. Kakkossija takaisi idän E-lohkosta ennakolta sopivana vastustajana pidettävän Siilinjärven ja kotiottelun. Kolmossija tarkoittaisi todennäköistä karsintapelimatkaa Joensuuhun.

Tytöt ovat pelanneet myös Pohjoisen aluesarjaa vahvalla otteella ja ovat jo varmistaneet jatkopaikan ylempään loppusarjaan. Elokuussa pelattavissa loppusarjan peleissä tähtäin on tietysti mitali.

C-pojat järjestivät viime tiistaina todellisen trillerin Kannuksen Uraa vastaan. Moni katsomon pesistuntijoista ehti manata tappiota, varsinkin kun toisen jakson tukeva johto häplättiin tappioasemaan, mutta niin vain pojat käänsivät pelin Vertti Veittikosken ratkaisevalla polttoheitolla neljännen tasoittavalla niukkaan jaksovoittoon ja lopulta 2–1 supervuorovoittoon. Voitto varmisti pääsyn jatkokarsintaan ja vahvan otteen lohkon kakkossijaan Lippo Junioreiden jälkeen. Teoriassa kyllä lohkovoittokin on vielä mahdollinen. Kakkossija tarkoittaisi myös kotikarsintapeliä 15.8. ja vastustajana E-lohkosta joko Kärsämäen tai Puijon. Kolmossijalta lähdetään vastaavasti vierasmatkalle jommankumman edellä mainitun kotikentälle.

Pojat pelaavat alkulohkon viimeisen kotipelin torstaina 30.7. Lippoa vastaan. Voitto siitä niin Lipolle jää mukavasti paineita viimeiseen otteluun Kannusta vastaan. C-pojat ovat esittäneet erinomaisia otteita myös Pohjoisen aluesarjassa ja ovat tasaisessa sarjassa varmistaneet jo paikkansa ylempään loppusarjaan.