Edustusjoukkueen kuulumisia

26.12.2022

Kuvassa vasemmalta alkaen Marko Veittikoski, Janne Anttila ja Pekka Hepokangas

Hei,

Kohta vuosi vaihtuu ja on aika tehdä jonkinnäköinen välitilinpäätös syksystä ja alkutalvesta. Joukkue saatiin kasaan jo hyvissä ajoin ja se mahdollisti joukkueen harjoitusten aloittamisen jo melko aikaisin. Joukkue aloitti yhteistreenit jo lokakuun alussa ja sitä ennen pelaajat ehtivät treenata oma-toimisesti jo pari viikkoa. Osa joukkueen pelaajista asuu talven Oulussa ja osa Simossa, niin harjoittelu on suunniteltu niin, että Oulun pään pelaajat treenaavat porukalla Oulussa ja Simon pään pelaajat Simossa. Koko joukkueen yhteistreenit ovat keskiviikkoisin ja lauantaisin Iissä. Treenejä pelaajille tulee kuutena päivänä viikossa. 

Harjoitusleirejä pidettiin syksyn aikana 3kpl, mutta nyt vuodenvaihteen jälkeen leirien määrä alkaa kasvamaan ja niitä tullaan pitämään 2-3 viikon välein. Harjoittelun alussa ollaan keskitytty enemmän pelaajien fysiikan kehittämiseen ja vuodenvaihteen jälkeen alkaa painotus harjoittelussa siirtymään enemmän pelillisiin asioihin. Harjoituspelitkin alkavat pyörimään jo tammikuun puolessavälissä, kun suuntaamme Kuortaneelle pelaamaan kahdesti Kankaanpään Mailaa vastaan. Helmikuun alussa pelataan Ouluhallissa paikallisvastustaja Lippoa vastaan ja helmikuun lopulla mennään Seinäjoelle pelaamaan sarjaan noussutta SMJ:n joukkuetta vastaan kaksi peliä. Nämä harjoituspelit ovat todella tärkeitä niin pelaajille kuin valmennuksellekin, sillä näissä pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä valmennukselle ja taas valmennus näkee, että missä ollaan menossa ja mitä pitää kehittää. 

Joukkuehan muuttui jonkin verran, kun joukkueen vahvuudesta poistuivat Jussi Partanen (Lippo), Valtteri Kleemola ja Joona Nousiainen, jotka molemmat lopettivat pelaamisen ainakin toistaiseksi. Joukkueeseen taas tulivat uusina miehinä Jonne Luhtavaara, Harri Kolehmainen ja Markus Lehtiniemi, joilla kaikilla on kokemusta Superissa pelaamisesta. Joukkueessa on tällä hetkellä 18 pelaajasopimusta ja tällä pyritään varmistamaan se, että jos ja kun loukkaantumisia kesän aikana tulee, niin ei lopu pelaajat kesken. Meillä on nyt useille pelipaikoille useita vaihtoehtoja ja se tuo myös tervettä kilpailua pelaajien keskuudessa ja taas vastaavasti valmennukselle harmaita hiuksia löytää toimivin kokonaisuus. Ollaankin puhuttu joukkueen kesken, että oli pelaajalla joukkueessa rooli mikä tahansa, niin puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään oman roolin tehtävät niin hyvin kuin osataan ja autetaan sitä kautta joukkuetta. Kaikki eivät tule saamaan sellaista roolia mitä odottavat, mutta kun tekee joka asian treeneissä ja peleissä niin hyvin kuin osaa, niin se auttaa joukkuetta pääsemään tavoitteeseen. Tämä on ennenkaikkea joukkuelaji ja ME on enemmän kuin minä.

Levollisin ja luottavaisin mielin kohti kesää ja sarjapelejä. Lupaan tehdä kaikkeni, että kun pelit alkavat, niin joukkue on valmis. Ensi kesänähän pääsemmekin pelaamaan uudella tekonurmella, kun jo 22-vuotta palvellut tekonurmi vaihtui syksyllä uuteen nurmeen ja näin kentän laatuominaisuudet paranivat huimasti ja päivittyivät tälle päivälle. Iso kiitos Simon kunnalle tästä investoinnista. 

Terveisin,

Janne Anttila