Kesän peleissä syödään lähiruokaa - Meän Lihan maukkaita makkaroita

27.4.2019

Meän Liha valmistaa mainioita makkaroita. Kesällä tulee Kirin omia grillimakkaroita.

Simon Kiri panostaa lähiruokaan – kesän peleissä syödään maukkaita Meän Lihan makkaroita

 

Kauden 2019 pesisotteluissa Simossa syödään todella maukkaita ja laadukkaita grillimakkaroita. Simon Kiri on sopinut tervolalaisen Meän Liha -yrityksen kanssa yhteistyöstä, jossa Meän Liha toimittaa Kirin oman spesiaalin grillimakkaran. Laatu on taattua ja mikä parasta, makkaroissa käytettävä liha on ihan kotoista, melkein peliareenan naapurista teurastamon kautta Tervolaan toimitettua. Tuotteet ovat Pohjoisen pelloilta, meän tiloilta, kuten yritys itse määrittelee tuotteensa. Kyse on siis ennen kaikkea lähiruuasta.

Simon Kirin edustajat kävivät huhtikuussa tutustumassa Meän Lihan toimintaan Tervolassa. Pekka ja Ritva Mansikkasalo kertoivat yrityksen toimintakulttuurista ja tuotteista. Tuotantotiloissa oltiin juuri aloittelemassa sodankyläläisen sonniruhon leikkaamista. Normaalista yhdestä ruhosta saadaan noin 70 % lihaa omiin tuotteisiin, mutta koko ruho pyritään hyödyntämään mm. koiranruokiin. Kiriläisvieraille kävi hyvin uskottavaksi Meän Lihan markkinoima ydinsanoma: ”Meillä tekemisen keskiössä on Pohjoisen pelloilla ja kairoilla tuotettu puhdas ruoka.”

Koemaistelujen perusteella ainakin yksi asia on Meän Lihan valmistamissa Kiri-grillimakkaroissa varmaa: Tätä halutaan lisää!

Pekka Mansikkasalo esittelee Meän Lihan tuotantotiloja Janne Anttila lle.