Otteluraportti viikonlopun (2.-3.7.) kotiotteluista.

5.7.2022

Kirin viikonlopun kotituplan saldona 4 pistettä

Lauantaina Simon Kiri sai vastaansa Haminan Palloilijat, ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen ulkopeli oli tuttuun tapaan perusvarmaa suorittamista, kun taas puolestaan sisäpeli näytti yskivän pahemman kerran. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun ensimmäisen kolmen vuoroparin jälkeen tilanne oli Haminalle 0-2, neljännen aloittavalla kotijoukkueella 1-2 tilanne. Lyöntipaikalla viime aikoina otteitaan parantanut Valtteri Kleemola, joka painoi pallon 2 nurkasta maisemiin. Tuloksena 1+2 ja kotijoukkue johtoasemaan, Aki Toikan lyödessä vielä Kleemolan kotiin oli taululla vuoron vaihtuessa lukemat 4-2. Viimeisessä ulkovuorossa kotijoukkueen räpylä kesti ja näin ollen ensimmäinen jakso kotijoukkueelle. Toisella jaksolla Hamina löi isompaa vaihdetta silmään, kun taas kotijoukkueen toisesta jaksosta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Jakso Haminalle 1-6. Supervuoroparissa kotijoukkue palasi jälleen omalle tasolleen, ulkopeli oli tylyä ja näin Hamina juoksuitta. Kiri tasoittamaan sisävuoroa, ajolähtö päälle ja lyöntipaikalla ensimmäisen jakson sankari Valtteri Kleemola. Kumura väliin, Santeri Pulkkinen kotipesään ja voitontanssit käyntiin. Lauantain kamppailusta pisteet jaettiin Simo 2 - Hamina 1

Sunnuntaina Simoon saapui edellisenä päivänä Oulussa tappion kärsinyt Kouvolan Pallonlyöjät. Ensimmäisellä jaksolla Kouvola osoitti hyvää lyöntipeliä onnistuen tekemään kuusi juoksua kotijoukkueen neljää vastaan. Avausjakso vieraiden nimiin 4-6.

Toisella jaksolla Kouvola jatkoi siitä mihin se ensimmäisellä jaksolla jäi, ensimmäinen sisävuoro ja taululla lukemat 0-2. Kiri vastasi huutoon, nakuttaen ensin yksittäisillä juoksuilla pelin tasoihin. Ja tämän jälkeen Julius Veittikoski painoi pallon 1-2 tilanteessa vastustamattomasti 2-luukusta pusikkoon, tuloksena 1+2 ja kotijoukkue 5-2 edelle. Vielä perään kokenut kehäkettu Joonas Rajala painoi korkean keskikumuran väliin ja Veittikoski toi tuplajuoksun kotipesään. Vuorovaihto tilanteessa 6-2. Kouvola näytti sitkeytensä nousten tasoihin heti seuraavassa sisävuorossa, kotijoukkue ei omalla vuorollaan onnistunut. Ja kolmannen aloittavalla KPL syyhkäisi johto asemaan, kun tällä kaudella kovassa lyönnissä ollut Atte Brandt kotiutti Miki Likanderin. Sitkeä oli myös kotijoukkue Kiri, kolmannen lopettavalla mailan varressa onnistuivat Jussi Partanen, Aleksi Hautala sekä Aki Toikka. Jakson loppulukemat 9-7 kotijoukkueen hyväksi.

Supervuoroon mentäessä kotijoukkue aloitti räväkästi, kun Valtteri Kleemola sekä Jussi Partanen löivät pinnat mieheen, 1-tilanne ja Joonas Rajala lyömässä. Kolmosrajaleikkuri ja pallo parkkipaikalle, tuloksena kokeneelle pelimiehelle ykköspesisuran ensimmäinen kunnari ja taululle lukemat 4-0. Kotijoukkueen ulkopelin kestäessä jäivät nämä myös lopullisiksi lukemiksi. Voitto Kirille lopulta supervuoron jälkeen ja pisteet jaettiin Simo 2 - Kouvola 1.