Pesäpalloliitto palkitsi lajin eteen arvokasta työtä tehneitä

23.6.2022

Kuvassa vasemmalta lähtien: Paavo Veittikoski, Tellervo Perkaus, Pentti Anttila, Markku Kylmälä ja Ahti Salmela

Suomen Pesäpalloliitto ry. jakoi 22.6.2022 pelatun Ykköspesisottelun alussa palkintoja lajin eteen arvokasta työtä tehneille ihmisille. Simossa palkinnot luovutti Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen aluevastaava Kimmo Hirsilä. 

Palkinnon saivat:

Ahti Salmela

Ahti on toiminut Simon Kirin pesäpallojaoston puheenjohtajana yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Myös Haapaveden Urheilijoiden pesistoiminnan aktivoijana tunnettu Salmela on toiminut luottamustehtävissä muun muassa perustajajäsenenä Pohjois-Suomen Pesiksessä. Virallisia pesäpallo-otteluita on karttunut jo kuudelta eri vuosikymmeneltä, nyt lapset ja lapsenlapset jatkavat perintöä. Ahti on myös johtanut useita alueellisia sekä valtakunnallisia pesäpalloleirejä.

Markku Kylmälä

Simon Kirin puheenjohtajana toimiva Markku on edustanut luottamustoimissa aikanaan Pohjois-Suomen Pesiksessä ja Pohjoisen alueen kilpailutiimissä. Juniorivalmentajana Kylmälä on kasvattanut ja kasvattaa Simoon uusia tulevaisuuden huippupelaajia.

Pentti Anttila

Simon Kirin rakentajana Pentti on ollut monessa mukana seuran historian aikana. Juniorivalmentajan tehtävistä muun muassa alueleirien turvallisuuspäälliköksi. Simon Kirin johtokunnassakin toimineen miehen jälkikasvu on jo toisessa polvessa aktiivisesti mukana Kirin toiminnassa.

Paavo Veittikoski

Simon Kirin pitkäaikainen monitoimimies, jonka työhistoria seuran parissa on kunnioitettava. Paavo on toiminut juniorivalmentajana, ottelukuuluttajana sekä esimerkiksi viestintävastaavana Simon Kirin pesäpallojaostossa.

Tellervo Perkaus

Tellervo organisoi uuden alun torniolaiselle pesäpallolle Tornion Rajalyönnin veturina. Monivuotinen pesiskoulun organisaattori on toiminut aktiivisesti myös juniorivalmennuksessa sekä Länsi-Pohjan alueen harrastepesäpallotoiminnassa.