Pesäpallon 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyy – 96-vuotias Simon Kiri mukana juhlavuodessa!

4.1.2022

Pesäpallon juhlavuosi käynnistyy virallisesti 5.1. Lauri ”Tahko” Pihkalan syntymäpäivänä. Tammikuun 9. päivä 96 vuotta täyttävä Simon Kiri on myös mukana juhlavuoden tapahtumissa. Vuosi näkyy muun muassa seuran sivustoilla ja somessa, juhlavuoden Kiri-paitoja on myynnissä verkkokaupassamme ja kesän mittaan järjestetään juhlavuoden tapahtumia. Erityisesti Ykköspesis ja samalla Simo saa merkittävästi valtakunnallista lisänäkyvyyttä, kun pelit ovat nähtävissä Ruutu+ -tarjonnassa. Muistetaan kuitenkin, että pesis on parasta paikan päällä. Suunnitelmissa on myös Ykköspesiksen Itä-länsi -pelit. Tiedot valtakunnallisista pesäpallon juhlavuositapahtumista löytyvät tammikuun 5. päivästä lähtien osoitteesta www.pesis100.fi.

Lauri Pihkala kehitti pesäpallon vanhojen kotimaisten mailapelien ja pohjoisamerikkalaisen baseballin pohjalta. Ensimmäiset viralliset pesäpallon sarjapelit pelattiin kesällä 1922. Myös Simossa tuli pesäpallo tutuksi jo 1920-luvulla, kun Suojeluskunnan paikallisosasto otti lajin liikuntaohjelmaansa. Kävivätpä tamperelaiset näyttämässä 1920-luvulla Simossa myös mallia siitä, miten ajan huippupesäpalloa oikeasti pelattiin. Simon Kirin lajivalikoimaan pesäpallo vakiintui 1930-luvulla.

Simon Kiri on ollut käytännössä jo 1960-luvulta lähtien Lapin läänin ja maakunnan johtava pesäpalloseura. Simon Kiri haluaa olla Lapin pesiksen lippulaivana vuosisadan täyttyessä mutta myös tulevaisuudessa niin aikuisten kuin junioreiden sarjoissa.