Petteri Timonen Simon Kirin miesten Ykköspesisjoukkueen pelinjohtajaksi

4.10.2023

Sotkamolainen Petteri Timonen on Simon Kirin ensi kauden pelinjohtaja ja päävalmentaja. Petterin siirtyminen Simoon mahdollistui Sikin ja Sotkamon Jymyn yhteistyön lisäksi Sikin ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian solmimasta yhteistyöstä. Petteri toimii tällä hetkellä VRUA:ssa pesäpallovalmentajana ja suorittaa samalla ammattivalmentajan tutkintoa. Simon Kirin valmennuksen lisäksi Petteri arkivalmennukseen kuuluu osittain myös Jymyn B-poikien harjoitusten pyöritys, jossa harjoittelee useampi ensi kauden Kirin pelaajarinkiin kuuluva pelaaja.

Petteri on aiemmin omalla pelaajaurallaan voittanut 4kpl B-poikien Suomen mestaruutta ja valmennusuralla yhden mestaruuden C-poikien pelinjohtajana ja tänä kesänä B-poikien Suomenmestaruuden kakkospelinjohtajana/valmentajana.

Nuoren Petterin (20v.) lisäksi joukkueen muu valmennustiimi täydentyy, kun viime kaudella joukkueessa pelaajana toiminut Tapio Salo liittyy joukkueen valmennukseen ja Tapin vastuualueena on joukkueen fysiikka-valmennus talvikauden ajalta. Lisäksi suomensarja-joukkueen pelinjohtajana jatkava Janne Paaso ottaa edustusjoukkueen lajivalmennuksesta vastuun talven ajalta.  Iso tuki joukkueen valmennukselle ja valmennuksen suunnittelulle tulee myös Jymyn organisaatiosta. Joukkueen 2pj ilmoitetaan myöhemmin kunhan saadaan asiat maaliin. Joukkueen huoltopäällikkönä ja monitoimimiehenä jatkaa Janne Blomster ja hierojana jatkaa Pauli Miettunen.

"Erinomaisin ja odottavaisin miettein Simoon. Joukkue on paljon muuttunut ja nuorentunut edellisiltä vuosilta, joten odotankin joukkueelta ensi kesänä räiskyvää, energistä ja aktiivista peliä. Esimerkiksi kehonkieli on asia, johon haluan paljon räiskyvyyttä ja raikkautta edellisvuosiin nähden", kommentoi Petteri ensi kauden suunnitelmia.

Talvella Petteri on Kirin joukkueen mukana leiriviikonloput ja harjoituspelit. Huhtikuun lopulla Petteri muuttaa Simoon koko kesäksi ja ottaa joukkueen arkitoiminnan haltuun. Petterin omat tavoitteet valmennuksen ja pelinjohdon suhteen ovat korkealla tasolla ja henkilökohtaiset tavoitteet tulevaisuudessa on toimia pääsarjatasolla.

"Kyseinen pelinjohtajapesti lähti rakentumaan viime kesänä kun Kirin toiminnanjohtaja Janne Anttilan ja Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmasen kanssa otimme asian puheeksi tämän Jymyn ja Simon rakentuneen yhteistyön kautta, että nyt olisi mahdollisuus ottaa iso steppi omalla uralla ja ottaa haaste vastaan. Asiaa tuli mietittyä kuukauden päivät yksin ja muutamien luottohenkilöiden kanssa ja nyt se on saanut sinetin", Petteri avaa sopimuksen taustoja.

"Hienoa että saatiin Petteri tänne valmentamaan. Itse näen asian niin, että mikäli meillä joukkue nuorentuu, niin saatiin myös nuori, eteenpäin pyrkivä pelinjohtaja mukaan niin ne tukevat myös toisiaan, kun kaikilla on tavoitteet korkealla. Meidän seurana pitää myös olla rohkeita ja uskaltaa satsata nuoriin ja sekin tukee Petterin sopimusta ja joukkueen uudistumista", Anttila sanoo.

Jymyn ja Kirin yhteistyön ensimmäisistä konkreettisista asioista saatiin kokea viime viikonloppuna, kun Kirin miehet viettivät ensimmäisen leirin Vuokatissa Jymyn organisoimana ja pelaajat pääsivät maistelemaan uusia harjoitteluita ja ärsykkeitä.

"Nämä yhteistyöt, jotka olemme tehneet Jymyn ja VRUA:n kanssa on kyllä isoja asioita niin pelaajille kuin meille seurallekin ja jo nyt voi sanoa, että hyvät yhteistyöt saatiin sorvattua. Isot kiitokset myös VRUA:lle, että saatiin yhteistyösopimus heidän kanssaan, joka mahdollisti Petterin tulon meille valmennushommiin", kiittelee Anttila.

"Meille on todella tärkeää, että saamme nuorelle valmentajalle hienon kasvupaikan nimenomaan pesäpallovalmentajana. Tämä Petterin pesti tukee loistavasti meidän koulutuspolkua ja vielä kun saimme hyvän ja luotettavan kumppanin Simon Kiristä niin ei voi muuta kuin olla todella tyytyväinen tästä yhteistyöstä. Tämä tukee myös loistavasti kolmikanta-yhteistyötä Kirin, Jymyn ja VRUA:N kesken", Akatemiajohtaja Janne Vuorinen kommentoi.