Simon Kirin naiset tähtäävät kärkikastiin – pesiskesästä 2023 odotettavissa huippukausi Simossa

27.1.2023

Kuva viime kesän ottelusta Simon Kiri - Oulun Lippo 7.6.2022. Valokuva: Mika Rajaniemi


Pesiskaudesta 2023 Simossa on odotettavissa erinomaisen mielenkiintoinen, kun sekä miesten ykköspesisjoukkue että naiset tähtäävät huipulle.

Istumme tammikuista iltaa Simon Kirin toimistossa naisten suomensarjajoukkueen kolmen vetäjän kanssa. Innostunut tavoitteellisuus huokuu joukkueenjohtajan eli jojo Milja Martimon sekä valmennusvastuuta jakavien Erno Hirvaskosken ja Veli Martimon puheista. Kolmantena valmennustroikkaa täydentää pelinjohtajan roolin ottava Jarno Nousiainen, joka talven ajan tekee töitä Lapin kairoissa. Valmennustukea tulee myös Joonas Rajalalta. Naisten joukkueen tilanne on erinomainen ja joukkueessa selvästikin draivia.

Vetäjien innostunut tavoitteellisuus on seurausta pelaajien vahvasta motivoituneisuudesta tulevalle kaudelle. Tavoite on selkeä ja korkea: vähintään neljän joukkoon sarjassa ja välieriin! Pohjoislohkossa pelaa kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta pelaavat välierät ja niiden voittajat lohkon loppuottelun. Voittaja jatkaa neljän muun lohkovoittajan kanssa ykköspesiksen nousukarsintoihin.

Harjoittelukausi on sujunut erinomaisesti. Naisten joukkueessa on vetäjien mukaan vapautunut, kannustava ja pelillisesti tavoitteellinen meininki. Samaa sanomaa kuuluu myös pelaajien keskuudesta. Joukkueen runko on jo muotoutunut, mutta pelipaikoista on pientä kilpailuakin. Pelaajista yhdeksän on Simon omia kasvatteja. Tärkeitä vahvistuksia on saatu Oulusta ja Kempeleestä. Lukkaroinnista vastaa Lippo Junioreista siirtynyt Nanna Säävälä, joka on myös ”kolmen koplan” kapteenistossa yhdessä Justiina Kekosen ja Veera Hirvaskosken kanssa.

Naisten joukkue on keski-iältään hädin tuskin ajokortti-ikäinen eli nuori. Pelaajilla on kuitenkin jo vahva kokemus sarjapeleistä ja kehityskaari ylöspäin. Kuvaavaa on, että nippa nappa parikymppinen Annika Mikkola on joukkueen kokeneinta kaartia ja varmasti tärkeä runkopelaaja kauden aikana.

Pesiskaudesta 2023 Simossa on odotettavissa mielenkiintoinen, kun sekä miesten ykköspesisjoukkue että naiset tähtäävät huipulle. Lisäksi miesten suomensarjajoukkue tulee olemaan vahvoilla pohjoislohkossa. Uutena SiKin B-pojat pelaavat poikien ykköspesistä. C-pojat ovat viime kauden tapaan Iin Urheilijoiden yhdistelmäjoukkueessa. Junioripelejä saamme jännittää myös F-, E- ja D-ikäisten sarjoissa, ehkäpä riemukkaita otteita myös kaikista nuorimpien nappuloiden eli G-junnujen peleissä. Huippukausi on siis tiedossa ja pesis parhaimmillaan paikan päällä katsomossa!

Matti Enbuske