Syksyn kuulumiset

2.1.2024

Syksyn aikana uudistunut Kirin joukkue on kokoontunut kahdesti Vuokatissa ja kerran Oulussa. Kahdella ensimmäisellä leirillä oli mukana vain Kirin omat sopimuspelaajat, uuden pelinjohtajan näkökulmasta tämä oli tärkeä asia, että pääsi tutustumaan ensiksi uusiin kasvoihin. Sotkamon Jymyn harjoitusryhmistä (superpesis ja B-pojat) ensimmäisen kerran pelaajia tuli mukaan joulukuun leirille.

Kirin joukkueen harjoitusryhmät pyörivät talven ajan Oulussa, Simossa ja Sotkamossa. Oulun ja Simon arjen pyörittämisestä vastaavat Janne Paaso ja Tapio Salo. Sotkamossa pelaajat harjoittelevat neljä kertaa viikossa Vuokatti-Ruka urheiluakatemian aamu- ja iltaharjoituksissa minun ja Jymyn pelinjohtaja Iiro Haimin johdolla. Lisäksi viikkoon Sotkamossa kuuluvat B-poikien ja superpesisjoukkueen iltaharjoitukset.

Tähän astiset kolme leiriä ovat olleet vahvasti testaamiseen painottuvia ja uusiin toimintatapoihin ja ihmisiin tutustumista. Joulukuun leirillä pelinjohtajaa miellytti testitulosten lisäksi uuden joukkueen ryhmäytyminen, kun Sotkamon pelaajat olivat ensimmäistä kertaa mukana.

Seuraavan kerran Simon Kiri leireilee Oulussa tammikuun toisella viikolla ja kevään leirit ovat enemmän lajiin ja pelillisiin asioihin painottuvia, fyysistä testaamista unohtamatta. Uudistunut Kirin ykköspesisjoukkue nähdään ensimmäistä kertaa tosi toimissa helmikuun alussa Alajärven ja Kankaanpään vieraana Pohjanmaalla.

Hallipeleissä lähdemme eritoten hakemaan uudistuneen pelinjohdon ja joukkueen kanssa paljon yhteisiä kokemuksia itse pelistä, uusi joukkue oppii tuntemaan pelinjohtoa ja pelinjohto pelaajia itse pelitapahtumassa.  Pohjanmaan reissu on myös hyvää yhdessä olemista uudelle joukkueelle. Pelaamme hallissa helmikuun jälkeen vielä kahdeksan ottelua, 3.3 ja 10.3 Ouluhallissa Jyväskylän Kiriä ja Ylivieskan Kuulaa vastaan. Maaliskuun puolessa välissä on myös Ouluhallissa Lipon järjestämä turnaus, jossa olemme myös mukana.

Hyvää uutta vuotta kaikille ja mukavaa pesiskesän odotusta!

Petteri Timonen, Simon Kirin ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja ja päävalmentaja